October 22, 2021

colintimberlake

The layout of our house

Cherokee Gardens ranch on Tour of Transformed Residences

Julie Blankenbaker and her partner Ralph were being prepared to renovate their Cherokee Gardens ranch household as shortly as they obtained the home.

“When we acquired this spot, we knew we required to (remodel),” Julie advised the Courier Journal. “It was (owned by) a 90-a thing-yr-aged woman — and it appeared like a 90-something-12 months-old woman’s home.”

She and Ralph weren’t keen on the inside style or the structure of the home.

“When we bought it, we knew we required to make it ours, and make it extra useful and also available,” Julie said, incorporating that attending The Tour of Remodeled Properties a handful of yrs back is how she and Ralph obtained encouraged to lastly start the system. “We went on the tour due to the fact … if we are likely to transform, we will need to see what this is all about simply because we were clueless. We went two yrs in a row, (and) by the 2nd yr we’d resolved (to go ahead).”

An outdoor dining area at the Blankenbaker home. July 12, 2021

Open up principle dwelling

The Blankenbakers achieved Stonehenge Development at the tour and enlisted their assist in building a revamped place — just one of the primary goals of the rework to generate a kitchen area that would present improved features.

“I have a few young ones, (and) six grandkids (who are living) in the space,” Julie mentioned. “And I’ve bought (my) siblings and their households, so we could have 20 men and women here (at after).”

As is widespread with most family gatherings, each individual one man or woman would congregate in the kitchen area — this meant Julie typically could not get to the fridge without having acquiring to check with 3 persons to shift.

Residence of the Week:Family members-helpful rework: Strathmoor Village property gets a large update for this expanding loved ones

The kitchen in the Blankenbaker home. July 12, 2021

“It just was not purposeful,” she explained, adding that scaled-down, different groups of relations would have to distribute out in pockets throughout the residence. There was no flow, and the setup discouraged interaction.  

Tommy McKechnie and the rest of the Stonehenge Design workforce taken off a load-bearing wall, opening the kitchen area up to the rest of the most important amount. They also built custom cabinetry as properly as an eight-foot island and set up new appliances. The up-to-date open up floorplan allows attendees to seamlessly stroll from the family place to the kitchen, into the eating room, and back again again.