November 26, 2022

Colintimberlake

The layout of our house

In China, the Jinxing Miners’ Canteen is Renovated by Aurelien Chen

The main hall at the renovated Jinxing Miners Canteen

Just a several quick several years ago, the Jinxing Miners’ Canteen was in a state of disrepair: The ceiling experienced all but collapsed, the wood was rotting and the overall point needed significantly extra than a fresh coat of paint. Its restoration was the great problem for French architect Aurelien Chen, who specializes in cultural and renovation assignments.

Originally crafted in the 1970s, the canteen (and the adjacent workplaces intended by German architects in 1912) at the time served a group of coal miners. The new iteration by Chen is a lively cultural room, finish with a literary café, library, exhibition spaces, bar, cafe and theatre.

Exterior view of the newly renovated canteen by Aurelien Chen

Nevertheless the building was in poor issue, it experienced great bones: Its attribute “Red Era” style served as the beginning position for Chen’s redesign. The inside also featured regular factors of Western architecture in China, including a flower-shaped ceiling rose whose variety drove the design of the primary hall. But the true pièces de resistance are the arched doorways and vaulted basement, which ended up uncovered for the duration of the building period.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation

The colors, resources and furniture of the “Red Era” have been reinterpreted to modernize the interior. In the key hall, a flora-inspired installation usually takes centre stage beneath the gabled picket roof. The multifunctional room can be made use of as an facts desk, exhibition space, rest area, phase or for roundtable dialogue. The bordering furnishings just take immediately after the centrepiece’s organic and natural kind, inspired by the present gentle fixtures’ concentric circles with built-in bookshelves to cut down litter in the open up thought place.

The main hall at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen

Expertly marrying existing and new aspects, the bar is divided from the key corridor by a black steel mesh folding display. The building’s concrete walls, painted with slogans from the “Red Era” in Chinese figures, help the bar, which repurposes the canteen counter from the authentic setting up. The graphic black and white checker-patterned tile ground nods to the space’s unique finishes, though lively inexperienced counter stools and a partition wall produced of pink and yellow perforated metal panels increase a pop of colour.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

On the other facet of the partition, the restaurant strikes an completely distinct tone. Right here, loaded hues of navy and brass impart a luxurious truly feel, while the dimpled metal ceiling bounces light-weight all around the place. To further more emphasize the archways identified in the construction period, Chen mimicked these kinds in the restaurant’s booth alcoves, also manufactured of black steel mesh.

The restaurant space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

Under, a slash out in the checkered ground, protected with glass, makes it possible for people to peer down the primary staircase into the basement, visually linking the two degrees. In this space, Chen chose the path of negligible intervention, embracing the historic vaulted structure to develop cozy looking at nooks and exhibition areas.

Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen
Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen

An arched Corten steel quantity on the façade now includes the new staircase, while blue metal ornaments have been extra to the other openings to unify the constructing with its historic neighbours. Initiated by the nearby government’s Sustainable Enhancement Software, the Jinxing Miners’ Canteen renovation forms portion of the Urban and Rural Planning and Style Institute of CSCEC’s new grasp prepare for the web site. Offered just just one year to design and full the undertaking, Chen’s delicate — and productive — redesign presents a window into the earlier, although producing a space that serves the local community in the existing.

Exterior view of the renovated canteen building by Aurelien Chen
Blue ornamented windows at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen