February 28, 2024

Colintimberlake

The layout of our house

A Midcentury Modern Home in Los Angeles Returns to Its Roots

[ad_1]

But the householders did not acquire on the renovation and reimagining of their 2,418-sq.-foot abode alone. 1 of Lacey’s very best buddies, fellow storytelling professional director and designer Claire Thomas, led the inside layout challenge, with Rendell lending a hand on a individual pastime, carpentry. “It is extremely surprising I fell so deeply in enjoy with the residence from the preliminary listing images,” claims Lacey. “What I did see beyond the chocolate brown painted ceilings and stone tile bogs was a really exclusive post-and-beam architectural treehouse with floor-to-ceiling home windows that invite in the stunning, secured canyon sights.” Claire and Lacey created it their occupation to return the home—originally made by surfer-turned-architect Matt Kivlin—to its correct character.

Following: “From a layout standpoint, opening it up was a no-brainer,” suggests Lacey of the kitchen, which now flows into the eating and dwelling spaces, total with a fire that pays homage to the original with glazed brick-like Fireclay tile. “What’s special about the dwelling are the sights, and anything ought to be celebrating those. Now we can be cooking and looking out at the old sycamores and oaks, or capture deer coming down the hillside.” The family’s new kitchen capabilities a Concrete Collaborative waterfall terrazzo counter with white oak cupboards painted a custom ochre color by Reform.

The late ’50s, to Claire, evoke earthy California tones of marigold and avocado. And in fact a environmentally friendly, brown, yellow, and orange palette was solidified early on when she won at auction a collection of vintage Swissair posters depicting various aerial landscapes in these shades. “They related with that overall aesthetic we ended up making an attempt to hit—really earthy California canyon, late ’50s, early ’60s references with environment traveler power,” states Claire.

After: The eating space turns a basic midcentury silhouette on its head many thanks to People Project’s vintage eating chairs, which are upholstered in Guatemalan huipils. Stripping the ceiling beams of their dark brown paint breathed new lifetime into the open up-strategy residing space embraced by foliage.



[ad_2]

Resource url